Novo suđenje za prodaju Duvanskog

Dodajte komentar

Apelacioni sud Crne Gore usvojio je žalbu Udruženja za zaštitu interesa manjinskih akcionara Duvanskog kombinata u stečaju, u kojem je direktor Žarko Knežević, i ukinuo presudu sudije Privrednog suca Milice Popović, koje je donijeta početkom decembra prošle godine.

Tom odlukom je spor koji je vodilo Udruženje, a u kom je tužbenim zahtjevom traženo da sud utvrdi da je ništavan ugovor o kupoprodajni nepokretnosti zaključen 21. juna 2010. između DKP u stečaju i Zetagradnje, vlasnika Blagote Radovića, vraćen na ponovni postupak.

Apelacioni je ukinuo presudu prvostepenog suda, kojim je kao neosnovan odbijen tužbeni zahtjev Udruženja akcionara, a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, ali pred drugim sudijom, kako stoji u odluci drugostepenog suda. Takvu odluku donijelo je vijeće kojem je predsjedavala Lidija Ivanović, dok su članovi bili Nevenka Popović i Marija Marinković na sjednici održanoj 10. maja ove godine.

Iz Udruženja su naveli da je drugostepeni sud u cjelosti uvažio razloge žalbe manjinskih akcionara i na, kako su kazali, veoma stručan i profesionalan način ukazao na propuste i pogrešnu primjenu materijalnog prava od strane prvostepenog suda.

Očekujemo da će Privredni sud što hitnije zakazati raspravu i donijeti pravilnu i zakonitu presudu prema uputstvima Apelacionog suda, utoliko prije što takozvani vlasnik tzv. Novog duvanskog kombinata bez valjanog pravnog osnova koristi imovinu i kapacitete Duvanskog kombinata u stečaju,  naveli su iz Udruženja, ističući da zahvaljuju predsjedniku Apelacionog suda Mušiki Dujoviću jer je u roku od dva dana odgovorio na njihovu urgenciju za hitno rješavanje žalbe.

(Cijeli tekst pročitajte u današnjem Danu)

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *