Stanovi u Baru znatno skuplji nego u Budvi

Dodajte komentar
Ilustracija

Cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Baru značajno je veća nego u Budvi, pokazuju zvanični podaci MONSTAT-a. Kvadrat stana u novogradnji u Baru iznosi čak 1500 eura, dok je u Budvi 1112 eura. Takva situacija nije bila početkom prošle godine.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u I kvartalu 2016. godine iznosila je 1057 eura i manja je za 2,2% u odnosu na isti kvartal prethodne godine, dok je za 5,1% manja u odnosu na IV kvartal prethodne godine.

Prosječna cijena stana novogradnje u Crnoj Gori iznosi 1057 eura. Najskuplji novi stanovi prodati su u Baru po prosječnoj cijeni od 1500 eura po kvadratu, dok su i dalje najjeftiniji u Nikšiću – svega 649 eura.

1

Upoređujući sa podacima iz istog perioda prošle godine, vidi se da je, za godinu dana,  cijena kvadrata u novogradnji u Baru porasla sa 1001 na čak 1500 eura, dok je istovremeno u budvi zabilježila pad sa 1468 eura na 112 eura, prenosi Portal Analitika.

Stručnjaci za nekretnije koje je ovaj portal kontaktirao nezvanično su nam saopštili da je trend povećanja cijena stanova novogradnje u Baru i pad cijena u Budvi logičan, jer je Budva “prenatrpana stanovima”, dok se građevinarstvo u Baru nalazi u zamahu.

2

Prikazani podaci prikupljaju se u okviru kvartalnog istraživanja o cijenama stanova novogradnje, kojim se obuhvataju novoizgrađeni prodati stanovi, odnosno stanovi za koje je zaključen ugovor o kupoprodaji.

Prema zvaničnim podacima, u Crnoj Gori zvrji prazno oko 60.000 stanova.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *