Evo kako izgleda raditi u Appleu

Dodajte komentar

Dugogodišnji radnik Apple Storea u Velikoj Britaniji otvorio dušu i detaljno opisao kako je raditi u prodavnicama tehnološke kompanije.

Tehnološki gigant je poznat po svojoj tajnovitosti, koja se prožima od vrha pa sve do običnih radnika u plavim majicama koji prodaju Appleove proizvode u prodavnicama.

Svi oni prvog dana posla moraju da potpišu ugovor koji ih obavezuje da ćute o radu u kompaniji i to ne smiju da pominju čak ni na društvenim mrežama, kao ni da prave selfije u svojim plavim majicama.

Bivši radnik Apple Storea u opširnom intervjuu za Biznis Insajder u kom je do detalja opisao kako je izgledao njegov četvorogodišnji rad u jednoj od najvećih kompanija na svijetu.

Bizlife prenosi neke od njegovih najzanimljivijih zapažanja.

Radnici Apple Storea se redovno suočavaju sa prijetnjama smrću koje im upućuju mušterije. Kupci redovno dolaze da se žale na ispravnost proizvoda ili loš servis, a oko 60 posto ih bude u pravu.“

„Lakše je upisati se na Harvard nego zaposliti se u Apple Storeu. Na svaku zaposlenu osobu, čak 200 ih nije dobilo posao, statistika je koju u Appleu pažljivo vode i pokazuju je novozaposlenima”.

 

„Čak i ako ostvarite unosnu prodaju koja vrijedi stotine hiljada funti, dobićete svojih 8 funti po satu i stisak ruke. Proviziju ili unapređenje zaboravite.“

„Apple ne dodjeljuje bonuse najboljim radnicima, kao što nema internih unapređenja. Za četiri godine koliko je ovaj radnik radio u jednoj od prodavnica, niko nije dobio unapređenje.“

„Radnici Apple Storea su toliko jadno plaćeni da ne mogu sebi da priušte proizvode koje prodaju, pa se čak zadužuju da bi ih kupili. Iako imaju popust na Appleove proizvode. Jedan od menadžera je dao otkaz jer menadžerskom platom nije mogao sebi da priušti stan.“

Najbolje u Appleu su kolege, a najgore su mušterije

Jedan od najljepših utisaka tokom rada u Apple Storeu, ovaj radnik je stekao radeći sa drugim prodavcima. Kako kaže, među oko 100 prodavaca koji rade u jednoj prodavnici, ima ima jako interesantnih ljudi. Većina njih su ili muzičari ili dizajneri… a i menadžeri su takođe „kul“.

Sa druge strane, najgore što u Appleu može da te zadesi su pritisak i mušterije. Ima dana koji su toliko naporni da nemaš vremena da pogledaš u pod. A kada Apple lansira novi iPhone onda nastane prava ludnica, hiljade ljudi formira redove, jer svi žele da kupe novi uređaj, kaže ovaj bivši radnik Apple za Biznis Insajder.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *