Atlas banka: Todorović novi izvršni direktor

Dodajte komentar
Atlas banka u Podgorici

Clan odbora direktora Atlas banke Branislav Todorović trebalo bi da bude glavni izvršni direktor te banke, saznaju Vijesti iz više izvora.

Prema informacijama Vijesti, u Centralnu banku je stigao zahtjev za davanje dozvole Todoroviču da obavlja tu funkciju.

Bivši glavni izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić podnio je ostavku na sve funkcije u Atlas grupi, biznismena Duška Kneževića.

Skupština akcionara Atlas banke je 7. maja izabrala novi bord direktora u kome je Đurđica zamijenio Todorović, dok je Dejan Erić zamijenio Pera Vujovića. U bordu su još Hasan Hanić (predsjednik borda), Manolina Bašović i Marko Jovanović.

I akcionari Montenegroberze izabrali su prošle sedmice novi bord direktora kojim će predsjedavati Aco Aleksić. On je na toj funkciji zamijenio Đurđića.

Kako su Vijesti ranije objavile, Đurđić će u Atlas banci ostati do 1. juna. On je na mjesto glavnog izvršnog direktora Atlas banke imenovan u novembru
2013. godine.

Promjena u upravi Atlas banke došla je nakon što je sudi ja Privrednog suda Zoran Ašanin sredinom aprila prekinuo parnicu po tužbi kompanije Kaspia Property Holdings protiv Atlas banke. Atlas banka joj, kako su naveli, u skladu sa bankarskom garancijom nije isplatila 12,5 miliona eura. Predmet je zbog sumnje u postojanje krivičnog djela poslat Specijalnom tužilaštvu koje je pokrenulo izviđaj.

Izvori bliski Đurđiću kazali su da njegov odlazak nema veze sa tim slučajem.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *