Kupac uplatio 1,1 milion za hotel Onogošt

Dodajte komentar

Firma Komp komerc, vlasnika Ranka Jovovića, uplatila je 1,1 milion eura za hotel Onogošt koji je kupila na oglasu završenom 11. aprila.

Stečajni upravnik Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Onogošt, Ranko Radinović, kazao je Danu da je sa kupcem potpisan ugovor i da je novac za kupovinu hotela uplaćan.

Od dobijenih sredstava namiriće se tekući troškovi, a sve što preostane biće podijeljeno za oko 1,7 hiljada manjinskih akcionara. Međutim, završetak postupka se ne može očekivati tako brzo, a vjerujem da će se to desiti za nekoliko mjeseci“, rekao je Radinović.

On je podsjetio da je dioničarima od ranije prodaje objekata HTP Onogošta isplaćeno oko 4,5 miliona eura.

Firma Komp komerc jedina je dostavila ponudu za kupovinu hotela Onogošt na 21. oglasu koji je završen 11. aprila.

Za cijenu od 1,1 milion eura ta firma je postala vlasnik objekta površine od preko osam hiljada kvadrata zemljišta u centru Nikšića, umjetničkih slika i opreme hotela koji je na prvom oglasu ponuđen za skoro 12 miliona eura.

Radinović je saopštio da će vlasnik odlučiti šta će dalje da radi sa imovinom, ali da očekuje da će hotel ubrzo biti otvoren.

Podgorički HLT fond, koji je prije otvaranja stečaja upravljao HTP Onogoštom, nije poštovao predloženi Plan reorganizacije, pa je Privredni sud u to preduzeće uveo klasični stečaj 2012. godine, kada su i zatvoreni objekti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *