Obustavlja se isplata obveznica u junu

Isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava, koja se obavlja preko poslovnih i Centralne banke CBCG, biće obustavljena u periodu od 1. do 30. juna, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz tog Vladinog resora su naveli da će na tržištu kapitala u junu biti obustavljena trgovina obveznicama devizne štednje, OB16 i DO16, odnosno obveznicama deviznih sredstava Dafiment banke DF16 i Banke privatne privrede preko preduzeća Jugoskandik JK16.

Razlog privremenog prekida je tehničke prirode, kako bi se konsolidovali podaci o obavljenim isplatama, pripremila isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava, objedinili podaci sa tržišta kapitala i obavile pripreme koje će omogućiti vlasnicima da ih unovče od 1. jula“, objašnjeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Oni su dodali da te aktivnosti imaju za cilj da se obezbijedi integritet baze podataka kako bi se održao kvalitet i sigurnost podataka o imaocima obveznica.

Iz Ministarstva su podsjetili da se isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava obavlja u skladu sa zakonima o regulisanju obaveza i potraživanja po osnovu ino duga i devizne štednje građana, o isplati devizne štednje građana položene kod ovlašćenih banaka sa sjedištem van Crne Gore i kod Dafiment banke iz Beograda i Banke privatne privrede iz Podgorice položenih preko preduzeća Jugoskandik.

Check Also

Vlada odobrila 600.000 eura avansa za Institut Igalo

Vlada Crne Gore usvojila je danas odluku da Fond za zdravstveno osiguranje Institutu u Igalu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.