On svakog dana zaradi 4,4 miliona dolara

Mark Zakerberg, osnivač i direktor Fejsbuka, u subotu je napunio 32 godine, a osim rođendana imao je još nekoliko razloga za slavlje. S bogatstvom koje se procjenjuje na 51.8 milijardi dolara, Zakerberg je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu.

Kada se celo njegovo bogatsvo podijeli sa njegovim godinama, dolazimo do računice da je on od svog rođenja do danas svaki dan zaradio 4,4 miliona dolara. Naravno, postoje i drugi načini kako izračunati nečiju zaradu na dnevnom noviu, ali primjer Marka Zakerberga govori koliko mnogo mogu zaraditi giganti današnjeg biznisa.

Po istoj računici, Bil Gejts, najbogatiji čovjek na svijetu, do svoje 60. godine svaki je dan zaradio 3,5 miliona dolara. Džef Bezos, vlasnik Amazona, svaki dan je zaradio 3,3 miliona dolara, s tim što se njegov dnevni prosjek dramatično povećao od prošle godine. Zanimljivo je da su njih trojica jedini koji su svaki dan svog života zaradili više od tri miliona dolara.

Dvojac iz Gugla Sergej Brin i Leri Pejdž dnevno je zarađivao 2,3 miliona dolara, Amansio Ortega, osnivač i vlasnik Zare 2,4 miliona, a Voren Bafet 2.2 miliona dolara dnevno.

Check Also

Fejsbuk aktivira kriptovalutu možda već u januaru

Fejsbuk i njegovi partneri spremaju se da izdaju kriptovalutu libru već u januaru naredne godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *