Kotor treća najpopularnija destinacija na Jadranu

Dodajte komentar

Prema statističkim podacima Adriatic Sea Tourism Report-a, Luku Kotor će u 2016. godini posjetiti više od 4,9 miliona kruzing turista, što je 3,9 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, kao i 3.460 dolazaka brodova, odnosno 8,3 odsto više nego prošle godine.

Venecija je i dalje najpopularnija destinacija sa više od milion i po putnika i 529 dolazaka brodova, a potom slijedi Dubrovnik sa 880.000 putnika i 629 dolazaka brodova, prenosi portal Radio Kotor.

Sa posebnim zadovoljstvom ističemo da se Kotor nalazi na trećoj poziciji sa 491.632 putnika i 478 dolazaka brodova. Nastavljajući aktivnosti na povećanju prometa i unapređenju kvaliteta pružanja usluga “Luka Kotor” AD dosljedno potvrđuje opredijeljenost promovisanja Kotora i cijele Crne Gore kao jedinstvene destinacije u Mediteranu“, kaže se u saopštenju Luke Kotor.

Adriatic Sea Tourism Report od 2013. godine obezbjeđuje godišnji dokument posvećen kompletnoj analizi pomorskog saobraćaja u Jadranskom moru, koji tretira, kako kretanje plovila, tako i broj putnika koji posjećuju tu regiju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *