U softveru je zarada, tvrde iz Samsunga

Dodajte komentar

Samsung je odlučio da svoju poslovnu strategiju usmjeri na softver dok je hardver u ovom trenutku opcija koja nije toliko privlačna. Softver postaje sve unosniji „biznis“, a kompanije troše svoje vrijeme, novac i energiju kako bi shvatile na koji način da se „najbezbolnije“ prebace na softver poslovanje.

Samsung je po tom pitanju takođe odlučio poduzeti neke korake te je predsjednik mobilnih komunikacija u Samsungu, DJ Koh, izjavio kako je kodiranje ključ za budućnost. Samsung je počeo da traži načine kako da se što više uključi u softver „igru“, a najviše se spominje platforma otvorenog koda Tizen.

Samsung već koristi Tizen umjesto Android Wear operativnog sistema na svojim pametnim satovima, a sistem se koristi i u nekoliko smartphone uređaja. Samsung želi da integriše hardver, softver i usluge u jedan ekosistem nalik na Apple gdje bi došao do značajnog udjela na tržištu.

Uglavnom, Samsung traži neke nove načine i rješenja kako bi poboljšao poslovne i finansijske rezultate. Softver je, za sada, glavni Samsungov prioritet.

ICTBusiness

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *