U softveru je zarada, tvrde iz Samsunga

Samsung je odlučio da svoju poslovnu strategiju usmjeri na softver dok je hardver u ovom trenutku opcija koja nije toliko privlačna. Softver postaje sve unosniji „biznis“, a kompanije troše svoje vrijeme, novac i energiju kako bi shvatile na koji način da se „najbezbolnije“ prebace na softver poslovanje.

Samsung je po tom pitanju takođe odlučio poduzeti neke korake te je predsjednik mobilnih komunikacija u Samsungu, DJ Koh, izjavio kako je kodiranje ključ za budućnost. Samsung je počeo da traži načine kako da se što više uključi u softver „igru“, a najviše se spominje platforma otvorenog koda Tizen.

Samsung već koristi Tizen umjesto Android Wear operativnog sistema na svojim pametnim satovima, a sistem se koristi i u nekoliko smartphone uređaja. Samsung želi da integriše hardver, softver i usluge u jedan ekosistem nalik na Apple gdje bi došao do značajnog udjela na tržištu.

Uglavnom, Samsung traži neke nove načine i rješenja kako bi poboljšao poslovne i finansijske rezultate. Softver je, za sada, glavni Samsungov prioritet.

ICTBusiness

Check Also

Gubitak Jugopetrola 82,19 hiljada eura

Naftna kompanija Jugopetrol završila je prvi kvartal sa neto gubitkom od 82,19 hiljada eura, 13 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *