Pet znakova da ste spremni za sopstveni biznis

Dodajte komentar

Imate genijalnu ideju za koju vjerujete da će postati novi svjetski trend ili vaš izvor prihoda. Sve ste smislili ali ipak treba da vodite računa o jednom ’detalju’. Da li ste spremni za samostalno poslovanje?

Ovo je pet znakova da ste spremni da započnete svoj posao iz snova:

Više vam se ne sviđa posao kojim se trenutno bavite
Svaki posao ima pozitivne i negativne strane, ali ukoliko svakoga dana odlazite na posao sa lošim osjećajem vrijeme je da uradite nešto po tom pitanju. Ne treba ni da se povučete baš nakon nekoliko loših dana, ali ukoliko se to produži znate šta vam je činiti. Ipak najviše vremena provodite na poslu u toku dana. I vi i vaš poslodavac ćete imati koristi ukoliko napustite mjesto i ustupite ga nekome ko ima pasiju za tu poziciju.

Razumijete da uspjeh na poslu nije zagarantovan
Prihvatate činjenicu da vaš posao može doživjeti neuspjeh. Razumijete da i ukoliko preduzmete sve mjere zaštite, istraživanja, statistike, napravite pomoćne scenarije i provjerite sve slabe tačke, rizik i dalje postoji. Da se ne pomilje činjenica da pravno možete odgovarati ili bankrotirati.

Uradili ste istraživanje
Imate nešto na umu i uradili ste mnogo istraživanja. Uradite studiju o istraživanju uslova tržišta. Pronalazite odgovor na pitanje da li ima potrebe za vašim proizvodom. Gledate koje aspekte industrije treba da popravite i proučavate konkurente. Bavite se početnim kapitalom, kreditima i pozajmicama.

Strastveni ste prema svojoj ideji
Ukoliko planirate da započnete svoj posao sigurno imate neku ideju na umu. Uspjeh vaše zamisli zavisiće od emocija i pasije koju ulažete u to. Samo oni sa velikom vizijom, energijom i stremljenjem ka uspjehu će napraviti velike rezultate.

Imate dobar tim na umu
Ne možete sami krenuti u preduzetničke vode. Bilo da je riječ o prijateljima, porodici ili kolegama, morate imati nekoga ko će vam pomoći u pokretanju biznisa. Malo je onih koji su postigli sami velike stvari, zato vam treba dobra podrška, navodi Noobpreneur.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *