Mank prodao Porto za 200 miliona eura?

Vodeći kanadski dnevni list “Globe and Mail” potvrdio je pisanje “Vijesti” da kanadski biznismen Piter Mank, prodaje svoju posljednju veliku investiciju luksuzni nautički centar Porto Montenegro u Tivtu, državnom investicionom fondu Investment Coproration of Dubai (ICD) iz Dubaija.

Kanadski dnevnik piše da Mank luksuznu marinu za super jahte i rizort, a “koju je izgradio kao rival Kanu i drugim prestižnim nautičkim centrima na Mediteranu, prodaje ICD-u za, za sada, neobjavljen iznos novca, ali za koji sumnjaju da nije manji od 200 miliona eura.

Mank je u Porto Montenegru imao većinsko učeće sa 52 odsto kapitala a ostatak pripada njegovim partnerima-suinvestitorima, poput lorda Džejkoba i njegovg sina Natanijela Rotšilda, Manlcovog sina Entonija, francuskog magnata Bemara Amoa, ruskog oligarha Olega Deripaske…

Sam Manlc nije želio da komentariše prodaju o kojoj se već duže vrijeme spekuliše i koja je prije dva dana ‘procurjela’ u crnogorskom dnevnom listu ‘Vijesti’. Smatra se da kupoprodajna cijena iznosi najmanje 200 miliona eura, iako se ne očekuje da ni kupac ni prodavač objave tačan iznos. U jednom od svojih intervjua crnogorskim medijima sredinom 2014, Mank je kazao da je projekat Porto Montenegro do tada koštao ukupno 287 miliona eura. Stoga se očekuje da će cijena po kojom se sada Porto Montenegro prodaje ICD-u, za Manka i njegove partnere na kraju značiti tek malu dobit, piše “Globe and Mail” u tekstu pod naslovom “Mogulov posljednji veliki posao Piter Mank prodaje svoju marinu u Crnoj Gori”.

(Cijeli tekst pročitajte u Vijestima)

 

Check Also

Prosječna zarada u junu 530 eura

Prosječna zarada (bruto) u junu u Crnoj Gori iznosila je 792 eura, dok je prosječna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *