Hrvatska: Birajte stan za 350 eura, cijela kuća 4.000 eura

Dodajte komentar

Kvadrat kuće ili stana u vukovarskoj četvrti Borovo naselje iznosi 350 eura, a u selu Čakovci može se kupiti cijelo imanje za 4.000 eura, piše Glas Slavonije.

Da su nekretnine u Vukovaru trenutno najjeftinije potvrdila je vlasnica Agencije za nekretnina “Vukovarka” Ružica Dufek.

“Puno je kuća od 35 ili 45 kvadrata što su posle rata, odnosno povratka 1998. godine bile obnovljene starijim domaćinstvima. Danas to nasljednici prodaju jer im je skuplje da plaćaju tristotinak kuna obaveza na mjesec za kuću u kojoj niko ne živi. A njihova ljubav prema Vukovaru, jer su ratnih godina odrastali negdje drugo, ne veže ih čvrstim sponama za naš grad”, objasnila je Dufekova.

Kaže da se kod nje uvjek vrti stotinak nekretnina oglašenih za prodaju.

Dufekova vjeruje da bi s obzirom na rast tržišta cijene mogle pasti i na 200 eura za kvadrat. Trenutno su u centru Vukovara cijene kvadrata oko 400 eura.

Gradonačelnik Ivan Penava kaže kako je Vukovar atraktivno mjesto za život.  On je naveo primjer mlade porodice koja se u Vukovar preselila iz Osijeka.

Kuću od oko 100 kvadrata kupili su u Borovu naselju za 24.000 eura, a jedna takođe mlada porodica iz okoline Vukovara nakon svatova je za 18.000 eura kupila kuću u Vukovaru.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *