Ford dao 200.000 dolara za jedan od prvih primeraka Tesle X

Kako bi što prije došao u posed jednog Modela X, američki automobilski gigant platio je preprodavcu 55 hiljada dolara više od regularne cijene ovog električnog SUV vozila, saznaje Blumberg.

Teslin Model X jedan je od tehnološki najsavršenijih električnih modela na tržištu, pa nije čudno što konkurencija pokušava da što prije dođe u posed ovog automobila.

Uobičajena praksa u automobilskoj industriji je da jedan proizvođač kupi primjerak novog modela druge kompanije kako bi ga što prije ispitao“, rekli su Blumbergu u Fordu.

Zbog žurbe da što prije saznaju tajne konkurentskog automobila, kompanije su spremen da izdvoje znatno veću sumu od regularne cijene.

Međutim, za proizvođača kao što je Ford, dodatnih 50-ak hiljada dolara i nije neki izdatak, naročito ako se ima u vidu da ta kompanija planira da do 2020. kupcima ponudi 13 novih modela na električni ili hibridni pogon. Korisne informacije do kojih će doći detaljnim proučavanjem Tesle X, mogle bi da im pomognu u razvoju ovih automobila.

Model X koji je kupio Ford prvobitno je pripadao jednom numizmatičaru iz Kalifornije, koji je vozilo kupio sa ciljem da ga preproda i da na njemu zaradi. On je Blumbergu otkrio da je automobil preuzeo u Čikagu i istog momenta ga ponudio lokalnom prodavcu vozila, koji ga je zatim prodao Fordu. Riječ je o top verziji Model X P90D, čija je regularna cena 144.950 dolara.

Check Also

PKCG pokrenula kampanju “Snaga je u nama”

Privredna komora Crne Gore (PKCG) pokrenula je kampanju pod sloganom “Snaga je u nama“, usmjerenu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.