Telenor će u Srbiji ove godine investirati više od 40 miliona eura

Dodajte komentar

Nova direktorka Telenora Srbija Ingeborg Ofsthus najavila je da će ta kompanija u Srbiji ove godine investirati više od 40 miliona eura. “To je najveća investicija u razvoj 4G mreže kojom ćemo pokriti 50 odsto populacije u Srbiji. Ulaganje u razvoj interneta za Telenor je jedan od primarnih ciljeva jer utiče na kvalitet života ljudi u Srbiji i čini njihove svakodnevne aktivnosti lakšim i efikasnijim“, rekla je Ofsthus.

Telenor je, kako je istakla, najveći strani investitor u Srbiji koji ove godine proslavlja deset godina poslovanja i za to vrijeme uložio je ukupno dvije milijarde eura i pokazao koliko vjeruje u potencijal srpskog tržišta.

U martu ove godine, kao što je i najavljeno prije šest mjeseci, Telenor je celokupno stanovništo Srbije pokrio 3G signalom.

Gdje god postoji signal za mobilni telefon širom Srbije, sada postoji i brz mobilni internet. Zahvaljujući našoj jakoj mreži, uspjeli smo da korisnicima obezbijedimo najbolje moguće internet iskustvo gdje god da se nalaze“, rekla je Ofsthus.

Direktorka Telenora je kazala da je kompanija zadovoljna rezultatima koje postiže u Srbiji i da su prošlogodišnji prihodi za osam odsto veći nego u 2014. godini kad su iznosili 42,3 milijarde dinara.

Stalno radimo na tome da našim korisnicima pružimo usluge koje su im zaista potrebne. Tako smo prvi operator koji je na tržište uveo digitalne servise i zadovoljni smo što se broj njihovih korisnika konstantno povećava. Capture, servis za čuvanje fotografija i sadržaja sa telefona, za manje od četiri mjeseca koristi više od 80.000 ljudi. U Telenor grupi takve rezultate nema čak ni Malezija, koja ima 30 miliona stanovnika“, istakla je Ofsthus.

Izvor: Seebiz

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *