?

Slike Ane Grujičić u prostoru za umjetnost Societe Generale banke Montenegro

Mlada akademska vajarka Ana Grujičić predstavila se ciklusom slika u prostoru za umjetnost, u Upravnoj zgradi  Societe Generale banke Montenegro.

societeCiklus od 11 slika, rađen je u tehnici akrilik na platnu. Grujičić kaže da iako  izvorište i inspiracija ovog ciklusa leže u njenom iskustvu, kroz tijelo i pokret u ovim slikama, ona ne pokušava da da plesnu studiju, već prije studiju jednog artističkog stava koji podrazumijeva nadahnuće, emociju i dar, ali i duboku koncentraciju, vježbu i disciplinu.

Grujičić, rođena u Podgorici 1985. godine, završila je specijalističke studije na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2012. godine, odsjek vajarstvo u klasi profesora Milivoja Babovića. Izlagala je na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu i član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore,  trenutno živi i radi u Beogradu.

 

Projekat Prostor za umjetnost je namijenjen mladim stvaraocima radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu. Projekat je započet kao akcija građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale Grupe.

so

soc

 

Check Also

Posao u kriznim situacijama ne mora da stane: Digitalna rješenja Telekoma za lakše poslovanje

Kako bi poslovnim korisnicima olakšao rad u novim okolnostima, Crnogorski Telekom je pripremio različita besplatna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *