Profit EPCG 10,7 miliona

Dodajte komentar

Profit Elektroprivrede u prošloj godini iznosio je 10,7 miliona eura i ostvaren je iz poslovnih aktivnosti. EPCG je u 2014. imala dobit od 34,7 miliona eura, ali je ona nastala na osnovu odluka Skupštine akcionara o smanjenju osnovnog kapitala radi pokrića akumuliranog gubitka.

Komisija za hartije od vrijednosti je poništila ove odluke, a EPCG je pokrenula upravni spor koji još traje. Ni dobit iz 2015. nemože biti podijeljana akcionarima do okončanja ovog spora. Ukoliko bi spor bio riješen u korist EPCG, akcionarima bi moglo biti podijeljeno 45,4 miliona eura.

Poslovni prihod EPCG u 2015. godini iznosio je 241,8 miliona eura, odnosno 2,2 miliona više nego prethodne godine. Poslovni rashod je povećan sa 212 na 232 miliona eura. Troškovi su rasli na stavkama nabavna vrijednost prodate robe za šest miliona, za materijale za pet miliona, za amortizaciju i rezervisanja za pet miliona, kao i za ostale rashode za šest miliona. Jedino su smanjeni troškovi za zaposlene za oko 600 hiljada na 45,8 miliona.

Ostali prihodi smanjeni su sa 16 na šest miliona, a ostali rashodi sa 15 na devet miliona.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *