Ilustracija

Bonusi bankarima u EU i dalje ogromni

Izvještaj Evropske bankarske agencije (EBA) o praksi naknada objavljen 30. marta, pokazuje da je broj visokih zaraada u bankama EU značajno porastao u 2014. godini, dok je prosječna odnos između varijabilnih i fiksnih naknada značajno pao za visoke zarade, kao i za sve drugo identifikovano osoblje. Izvještaj, koji je dio redovnih aktivnosti Agencije, fokusira se na identifikaciju osoblja, primjenu odlaganja aranžmana, isplaćene instrumente i uticaj gornje granice bonusa na finansijsku stabilnost institucija i fleksibilnost troškova, a što je utvrđeno da nema značajan uticaj.

U izvještaju se razlikuju podaci o naknadama za “visoke zarade” i referentni podaci za “identifikovano osoblje”.

Broj visokih zarada u EU značajno je porastao sa 3.178 u 2013. na 3.865 u 2014. godini što predstavlja povećanje 21,6% u odnosu na prethodnu godinu. Procenat tih visokih zarada identifikovanog osoblja, tj. onih koji imaju potencijalni uticaj na profil institucionalnog rizika, takođe je značajno porastao sa 59% u 2013. godini na 87% u 2014. godini; a apsolutni broj identifikovanih zaposlenih porastao je sa 34,060 u 2013. na 62.787 u 2014..

Ovo povećanje broja je uglavnom rezultat EBA-inih Regulatornih tehničkih standarda (RTS) za identifikovano osoblje, koji su stupili na snagu 2014. Ovi RTS-ovi donijeli su preciznu definiciju zasnovanu na kvalitativnim i kvantitativnim kriterijima, kako bi se omogućila bolja identifikacija onog osoblja koje ima materijalni uticaj na profil rizika institucija.

Uvođenje tzv ‘gornje granice bonusa’ – ograničenja odnosa između varijablne i fiksne komponente naknade na 100% (200% uz odobrenje dioničara ‘) koje se primjenjuje od 2014 – imalo je uticaj na praksu naknada: EU bankarske institucije prebacile su naknadue za svoje identifikovano osoblje prema fiksnoj komponenti, čime je odnos u skladu sa onim što je propisano u zakonodavstvu EU. Kao rezultat toga, u prosjeku odnos između varijablne i fiksne plate isplaćene identifikovanom osoblju iznosio je 65.48% u 2014. godini, što je pad od 104.27% u 2013. godini. U isto vrijeme, prosječan odnos između varijablne i fiksne naknade za isplaćene visoke zarade pao je sa 317% u 2013. godini na 127% u, 2014. godini.

Utvrđeno je da uvođenje gornje granice bonusa nema značajan uticaj na finansijsku stabilnost institucija i troškove fleksibilnosti. Za većinu institucija, fiksne plate identifikovanog osoblja čine manje od 1% vlastitih sredstava; a u prosjeku čine samo 3,12% administrativnih troškova institucija. Ovaj mali porast u fiksnoj naknadi za identifikovano osoblje nije materijalno uticao na administrativne troškove institucija.

EBA je naglasio u izvještaju da se prakse naknada institucija još nisu dovoljno ujednačene širom EU. Konkretno, primjena odlaganja i isplate u raznovrsnim instrumenatima varira značajno u zemljama članicama i institucijama. Ovo je zbog razlika u nacionalnoj implementaciji, koja, u mnogim slučajevima, dozvoljava odricanje od naknada kada se ispune određeni kriteriji.

Check Also

Vrijednost “Tesle” pala za 50 milijardi dolara

Investitori su oborili tržišnu vrijednost “Tesle” za 50 milijardi dolara, nakon što je glavni izvršni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *