Radnici KAP-a ostali bez 4,2 miliona iz stambenog fonda

Dodajte komentar

Sudi ja Privrednog suda Marijana Pavićević odbila je tužbeni zahtjev dviju sindikalnih organizacija Kombinata protiv KAP-a u stečaju, kojom se tražilo priznanje potraživanja na ime otuđenog novca iz Stambenog fonda u iznosu od 4.224.302 eura.

Sud je prvostepenom presudom zaključio da tužioci nijesu imali aktivnu legitimaciju u ovoj pravnoj stvari. Presuda je iznenadila sadašnje i bivše radnici jer je sud prethodno dozvolio vještačenje u ovoj parnici, iz kojeg je dobijen nalaz u njihovu korist. Oni su najavili žalbu Apelacionom sudu.

Dopunskim vještačenjem vještak ekonomsko-finansijske struke Hamid Šabović utvrdio je da je u Stambeni fonda radnika Kombinat od 1. decembra 2005. do 8. jula 2013. godine trebalo da bude ukupno 5.158.781 euro, a da 316.974 eura, koliko nedostaje u odnosu na prvobitni nalaz, nikada nije ni uplaćeno. On je utvrdio da je namjenski potrošeno svega 92.988 eura.

Račun za ovu namjenu, Depozit sredstava za stambenu izgradnju, sa kojeg je ruska uprava pozajmljivala novac, nalazio se kod CKB-a sve do 15. maja 2014. Tada je stečajni upravnik Veselin Perišić tražio da se zatvori i preostali novac prenese na žiro-račun KAP-a u stečaju.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *