“Povratak u budućnost” iz Nike-a: Patike koje se same vežu

Kultne samovezujuće cipele nisu više naučna fantastika, nego će uskoro postati stvarnost.  Nike je u srijedu predstavio Nike HyperAdapt 1.0, novu platformu za tzv. adaptivno vezanje cipela.

Nike kaže da nova platforma je kulminacija višegodišnjeg istraživanja u digitalnom, elektro, i mašinskom segmentu, te će pružiti proizvod koji je “dizajniran za kretanje.”

“Kada zakoračite, peta udara u senzor i pertle se automatski zatežu“, rekao je Tiffany Beers, viši inovator u Nike Inc. “Takođe, tu su dva dugmeta sa strane za zatezanje i labavljanje. Možete prilagoditi tako da bude savršeno. ”

Nike kaže da novom platformom imaju cilj kreirati fit patike za sportiste, ali nema sumnje da će HyperAdapt 1.0 imati univerzalnu primjenu. Platforma će dati korisnicima mogućnost “brza mikro-prilagođavanja,” dajući onima koji nose cipele “precizno konzistentno i personalizovano zavezivanje” u svakom trenutku.

To je važan korak, jer noge prolaze kroz neverovatnu količinu stresa tokom takmičenja“, objasnili su iz Nikea.

Nakon što je omogućio prvi uvid u platformu Nike želi da kreira sportski verziju obuće za sportiste svih uzrasta, pola i veličine: savršene patike za optimalne performanse.

Check Also

EK: Ukida se ekonomsko državljanstvo u CG, ali program nastavljaju Makedonija i Albanija

Crnogorski program davanja državljanstva investitorima postepeno će biti ukinut zbog zabrinutosti Evropske unije (EU), navodi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.