Potpisan Memorandum o razumijevanju između CBCG i Savezne banke Njemačke

Dodajte komentar

Direktor Centra za tehničku saradnju centralnih banaka Savezne banke Njemačke, Martin Dinkelborg i izvršni direktor Centralne banke Crne Gore, Radoica Luburić, potpisali su 10. marta 2016. godine u Frankfurtu, Memorandum o razumijevanju o tehničkoj saradnji. Prethodni Memorandum o razumijevanju između Centralne banke Crne Gore i Savezne banke Njemačke, potpisan je u aprilu 2012. godine.

Riječ je o dokumentu koji predstavlja osnov veoma uspješne saradnje u domenu obuke kadrova, koja se kroz tehničku saradnju Savezne banke Njemačke organizuje već dugi niz godina. U okviru ove saradnje Centralnoj banci Crne Gore omogućava se učešće na značajnim projektima i seminarima koje organizuje Savezna banka Njemačke. Samo tokom 2015. godine, 36 zaposlenih Centralne banke Crne Gore, učestvovalo je na seminarima, radionicama i bilateralnim programima u Frankfurtu, dok ih je preko 20 učestvovalo na programu koji je u saradnji sa ovom Bankom organizovan u Podgorici. Ove aktivnosti će se nastaviti i u narednim godinama.

Potpisivanju Memoranduma, kao i sastancima organizovanim tim povodom, prisustvovali su i članovi delegacija dviju centralnih banaka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *