Poslovni forum privrednika sjutra u Ljubljani

Dodajte komentar

Poslovni forum crnogorskih i slovenačkih privrednika koji organizuju privredne komore Crne Gore (PKCG) i Slovenije biće održan sjutra u Ljubljani.

Iz PKCG je saopšteno da će se na forumu slovenačkoj poslovnoj zajednici predstaviti ekonomski potencijali i investicioni ambijent u Crnoj Gori.

Cilj skupa je da se bilateralnim razgovorima više od 60 privrednika, učesnika poslovnog foruma, podstakne poslovna saradnja u poljoprivredi, turizmu, energetici, trgovini, komunalnoj privredi, informacionim tehnologijama, šumarstvu“, navodi se u saopštenju.

Iz PKCG su podsjetili da je Slovenija, prva od država nekadašnje Jugoslavije koja je postala članica Evropske unije (EU) i Sjevernoatlantskog saveza, tokom protekle decenije u zahtjevnim pregovaračkim procesima pružila značajnu političku, ekspertsku i finansijsku podršku Crnoj Gori.

Slovenija je jedan od značajnijih crnogorskih trgovinskih partnera i zauzima osmo mjesto u ukupno ostvarenoj robnoj razmjeni Crne Gore sa inostranstvom”, dodaje se u saopštenju.

Privrednim delegacijama dvije zemlje obratiće se predsjednik PKCG, Velimir Mijušković, generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije, Samo Hribar Milič i ambasador Crne Gore u Ljubljani Miomir Mugoša.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *