Moguće ukidanje linije Bar-Bari

Dodajte komentar

Pomorska linija Crne Gore i Italije, Bar-Bari, nakon 50 godina nalazi se pod znakom pitanja. Sve češće se govori o ukidanju jedinog putničkog crnogorskog pomorskog “izlaska u Evropu”. Na liniji koju organizuje crnogorska državna firma Barska plovidba feribotom “Sveti Stefan 2”, koji je star 43 godine, bilježi se stalan pad prometa putnika i vozila.

Rade Radoman, donedavno izvršni direktor Barske plovidbe, sadašnji direktor agencije koja posluje u okviru firme, smatra da je linija na izdisaju jer je brod “Sveti Stefan 2” nerentabilan, pored ostalog i zbog enormno visoke potrošnje goriva. On objašanjava da je odboru direktora Barske plovidbe ukazivao u više navrata da brod “Sveti Stefan 2” treba zamijeniti manjim, novijim i rentabilnijim.

Nije bilo razumijevanja sa njihove strane. Takođe, o cijeloj problematici oko linije Bar-Bari-Bar, kao i oko poslovanja dva teretna broda “Barske plovibe, upoznao sam ministra pomorstva i saobraćaja Ivana Brajovića, kazao je Radoman, naglašavajući da očekuje da se trend pada prometa putnika nastavi i u ovoj godini.

Prema njegovim riječima, prošle godine je bilo 39.198 putnika, ove godine promet će biti oko 37 hiljada.

Povratna karta preko Drača jeftinija

Putnički brod “Sveti Stefan 2” u zimskom periodu uglavnom prevozi do dvadesetak kamiona. Barani, ali i mnogi drugi putnici koji se bave trgovinom, putuju za Italiju preko Drača iz, kako kažu, ekonomski opravdanih razloga. Za dvije osobe i automobil povratna karta preko Drača je jeftinija za 180 eura.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *