Srbija će narednih šest godina finansijski podržati Exit

Dodajte komentar

Vlada Srbije će narednih šest godina finansijski podržavati Exit festival.

Aleksandar Vučić je potvrdio da će ugovor o saradnji i podršci Exitu na tri plus tri godine biti potpisan narednih dana.

Prema njegovim riječima, razvoj Exita je značajan za mlade, ali i za podizanje turističke ponude i prihoda Srbije, uz razvoj putne infrastrukture, što ima rezultata i u većem zapošljavanju mladih i punjenju budžeta.

“Ovo je važno i za dodatno podizanje ugleda Srbije u svijetu, a Exit  je jedan od njenih najvećih brendova”, poručio je premijer i dodao da se nada da će kada se završi pruga Beograd-Budimpešta na Exit moći da dođe još više ljudi.

Direktor festivala Dušan Kovačević je ukazao na veliki značaj stabilnog finansiranja, jer veliki turistički operateri dugoročno planiraju širenje tržišta i veoma im je važna stabilnost partnera poput ovog festivala. Kovačević je podsjetio da je, prema nekim istraživanjima, Exit prethodnih godina doprinio sa 150 miliona eura budžetu. Exit je, prema njegovim riječima, pokazao da može da se nosi i sa najvećima u svijetu, pa i da pobijedi, kao što je ove godine dobio prestižnu nagradu evropske turističke organizacije “European Best Destinations” za najbolji muzički festival u Evropi.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je Exit  nosilac promocije grada Novog Sada, kao omladinske prestonice Evrope, za koju će konkurisati za 2019. godinu. On je dodao da su Exit i njegovi ljudi uključeni u oficijalnu promociju i kandidaturu grada i za evopsku prestonicu kulture 2021. godine.

“Decenijama unazad Novi Sad nije imao podršku u privlačenju investicija, ali ni ovakvu podršku u saradnji koja otvara nova radna mjesta u kreativnoj industriji, koja razvija turistički potencijal Novog Sada i cijelog regiona”, rekao je Vučević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *