Ovo je prvi smartphone sa termalnom kamerom

Dodajte komentar

Termalne kamere su skup alat, rezerviran za policiju, vojsku ali od sada su za svakoga jer se nalaze u najnovijem modelu pametnog telefona.

I to ne bilo kojeg telefona. Iako bi neki očekivali iPhone ili Samsung, možda čak i neki HTC ali čak ni oni najotvoreniji među vama ne očekuju CATERPILLAR.

Istina, termalna kamera za pametne telefone postoji od ranije kao dodatak čija je cijena 250 američkih dolara, ali sada je Lepton senzor koji omogućava kamerama da “vide” u potpunom mraku ugrađen u sam uređaj – tik do standardne kamere.

Model koji će vas razveseliti svojim superjunačkim sposobnostima se zove CAT S60, a kompanija koja je stavila svoj logo na pozamašno tijelo ovog pametnog telefona je poznatija po proizvodnji bagera, buldožera i slične teške mašinerije.

CAT S60 nije težak i “bucmast” zbog Lepton senzora niti zbog izdržljive baterije. Ovo je uređaj za gradilište, a kao takav mora biti otporan na nezgodne padove, a usput je i vodootporan.

Cijena će mu biti oko 600 dolara – tako da ova zvijer nije baš ni jeftina, ali osim izdržljivosti, termalne kamere, odlikuju ga i odlične specifikacije: 32 GB za čuvanje podataka, 3 GB RAM-a i osmojezgreni Snapdragonov procesor. Lijepo je znati da osim termalne kamere na raspolaganju imate i “običnu” kameru s 13 megapiksela.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *