Od danas na Facebooku ne postoje samo “lajkovi”

Facebook je danas uveo veliku novost koja će najviše razveseliti one koje su vapili za ostalim opcijama osim “lajkova”.

Uvođenje Like dugmeta podiglo je svojevremeno veliku prašinu – ubrzo su se javila nagađanja u vezi sa time da li će uskoro biti uvedeno i dugo očekivano Dislike, ali Facebook se nije dao.

Umjesto toga, uveo je pet različitih načina reagovanja – Love, Haha, Wow, Sad i Angry, jer, iako je Like dobio razna druga značenja osim “sviđa mi se”, mnogima nije bilo primjereno da se njime označi da vam se sviđa neka negativna ili tužna vijest.

Reakcije bi već trebalo da su dostupne korisnicima kod nas barem na web verziji društvene mreže – samo pređite mišem preko sad već starog i dosadnog dugmeta Like i pojaviće se nove opcije. Takođe, ispod sadržaja će moći da se vidi ko je od Facebook korisnika na koji način reagovao.

Reakcije su animirane, poput malih GIF-ova, kako bi se emocija još više naglasila, a ostavlja se i mogućnost uključivanja zvukova u budućnosti.

Ispod svakog sadržaja će se prikazivati tri najčešće korišćene reakcije i reakcije koje su postavili vaši prijatelji (poređani po algoritmu ove društvene mreže).

 

Check Also

CKB i Podgorička banka pridružuju se i ove godine obilježavanju Nedjelje štednje

Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica (CKB) i Podgorička banka AD Podgorica (Podgorička banka), članice OTP …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *