Iza domena “Abrakadabra.hr” krije se Todorićeva e-commerce platforma?

Dodajte komentar

Ono što je počelo kao promjena naziva PR agencije Abrakadabra, sada se pretvorilo u vijest o skorom (?) lansiranju Agrokorove e-commerce platforme.

Naime, prije nekoliko dana PR agencija Abrakadabra neočekivano je preko noći promijenila naziv. A njihov domen “Abrakadabra.hr” ubrzo je došla u vlasništvo kompanije iz koncerna Agrokor, otkriveno je.

Nekoliko iskusnih Facebook korisnika takođe je otkrilo kako Agrokor u Srbiji u svom vlasništvu drži domen “Abrakadabra.rs”.

Sve ovo potaknulo je sprekulacije kako Agrokor zauzima domene koje će voditi na njihovu e-commerce platformu koju smo do sada poznavali pod radnim nazivom A007.

Riječ je o sveobuhvatnoj regionalnoj e-commerce platformi po uzoru na kinesku Alibabu.

Predsjednik Agrokora, Ivica Todorić, nedavno je izjavio kako Agrokor polaže velike nade u vlastitu e-commerce platformu.

Posve je moguće da upravo to postane najvredniji dio naše grupe. To je potpuno novi segment poslovanja Agrokora”, kazao je Todorić.

Kompanije iz Agrokor koncerna već neko vrijeme užurbano zapošljavaju nove IT radnike, pa je za očekivati da ćemo uskoro imati više informacija o Agrokorovom internet projektu.

Poslovni Puls

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *