Bivši direktor tuži KAP za 9,5 hiljada

Dodajte komentar

Bivši direktor Kombinata aluminijuma Jurij Mojisejev tužio je tu kompaniju pred Privrednim sudom zbog 9,52 hiljade eura koje mu je stečajni upravnik tog preduzeća Veselin Perišić osporio u stečajnoj masi.

Postupajući sudija Faruk Mušović odredio je vještačenje vještaka ekonomsko-finansijske struke, čiji js zadatak da utvrdi koliko KAP duguje bivšem direktoru. Glavna rasprava je odložena za 9. februar.

Zastupnik KAP-a Snežana Vuković istakla je na jučerašnjem ročištu da su bivšem direktoru u stečajnoj masi priznate neto zarade za jun i jul 2013. godine, sa naknadama za zakupninu stana za poslednja tri mjeseca, do dana prestanka radnog odnosa, u ukupnom iznosu od 14,7 hiljada eura. Taj iznos, kako je pojasnila, oduzima se od ukupno prijavljenog potraživanja u iznosu od 24,2 hiljade eura i čini osporeni iznos od 9,22 hiljade, plus još 300 eura za zakupninu stana jer nijesu u skladu sa aneksom ugovora o radu, po kojem je Mojisejsvu na ime mjesečne zarade priznato 1,2 hiljade eura umjesto 1,3 hiljade, koliko je on tražio.

Zastupnik Mojisejeva Andrej Jelenković istakao je da iz KAP-a nijesu obrazložili osnov osporavanja, te da se iz rješenja o raskidu ugovora o radu može zaključiti da se osporeni iznos odnosi na jednu mjesečnu zaradu, koja je bila određena u neto iznosu od 6,16 hiljada eura.

Stečaj u KAP-u uveden je 8. jula 2013. godine, a imovina je prodata nikšićkoj kompaniji Uniprom, vlasnika Veselina Pejovića, koji je do sada u dvije rate uplatio polovinu kupoprodajne cijene u iznosu od 14 miliona, dok se još 15 miliona nalazi na prolaznom računu Zapad banke i stečajna uprava još ne može da raspolaže tim sredstvima.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *