AmCham Montenegro: Pregled 2015. godine

Dodajte komentar

Prje nego što se zvanično spakujemo i krenemo na dobro zaslužene odmore, hajde da pogledamo godinu za nama!

Ovo je bio interesantan period za Crnu Goru i njen biznis sektor. 2015-ta je donijela nove inicijative za unapređenje poslovnog ambijenta, pozivnicu za pridruženje NATO, kao i nove izazove u poslovanju. AmCham Montenegro je bila vrlo aktivna u sprovođenju svog strateškog plana kroz organizaciju brojnih aktivnosti i sastanaka sa donosiocima odluka. Takođe, uložili smo mnogo truda da osnažimo veze u biznis zajednici, omogućujući našim članovima razne prilike za umrežavanje i razmjenu ideja.

Pogledajmo presjek događaja koji su obilježili 2015. godinu za AmCham Montenegro!

ZASTUPANJE INTERESA ČLANOVA

Openly with PM

  • AmCham je objavila Izvještaj o poslovnom ambijentu u Crnoj Gori za 2014. godinu. Ključni zaključci su prezentovani i diskutovani sa predsjednikom Vlade Crne Gore, gdinom Milom Đukanovićem, tokom konferencije „Otvoreno sa Premijerom“ održane u martu 2015. godine.
  • Fokus aktivnosti zastupanja interesa članova bio je na Zakonu o radu, Zakonu o strancima, Zakonu o uređenju prostora i izgradnji objekata, Zakonz o PDV-u, Zakonu o privrednim društvima, kao i izmjenama farmaceutske politike.
  • Analizirali smo stanje u industriji telekomunikacija i organizovali jednodnevnu konferenciju kako bi diskutovali o ključnim izazovima sa donosiocima odluka u maju 2015. godine.

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE

AIP koktel

  • Dodijeli smo sertifikate petoj generaciji AmCham Programa stažiranja. Posebno smo ponosni da najavimo da će Program biti proširen sledeće godine, i obezbjediće nekoliko pozicija za stažiranje za osobe sa invaliditetom. AmCham podržava jednake mogućnosti za zaposlenje i promovisaće ovaj princip među članovima.
  • Vraćanje uspjeha zajednici je jedan od naših osnivačkih principa i zato smo organizovali donaciju IT i kancelarijske opreme za opštine Kolašin i Mojkovac, u partnerstvu sa Ambasadom SAD u Podgorici i članovima: Adriatic Marinas – Porto Montenegro, Telenor, S&T Crna Gora i Čelebić. Na ovaj način, AmCham je proslavila Dan zahvalnosti i podijelila malo američkog duha i tradicije sa kompanijama članicama.

EDUKACIJA

Me net

Naš cilj je da obezbijedimo članovima edukaciju o najnovjim trendovima, kao i potrebno znanje i vještine zaposlenima u kompanijama članicama, kako bi stimulisali poslovni razvoj. Zato smo tokom protekle godine organizovali niz radionica za članove:

UMREŽAVANJE

Organizovali smo 15 događaja ove godine pružajući našim članovima vrijedne mogućnosti za umrežavanje.

Telemont koktel

Business Afterhours koktel, sponzorisan od strane Telemonta, april 2015. g

Telecommunications Conference

Konferencija “Telekomunikacije u Crnoj Gori – doprinos digitalne ekonomije razvoju društva”, jun 2015.g.

Community Party

Proslava 4. jula, jul. 2015. g.

Gvozdenovic

Poslovni ručak s aministrom održivog razvoja i turizma, novembar 2015. g.

Holiday Party

AmCham novogodišnji koktel, decembar 2015.g.

Da zaključimo, bili smo prilično zauzeti ove godine! Ali sve navedeno ne bi bilo moguće da nemamo podršku naših članova, koji aktivno učestvuju u našim naporima da stvorimo bolji poslovni ambijent u Crnoj Gori!

Želimo vam srećne praznike i uspješnu 2016. godinu!

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *