HTP Vektra Boka: Usvojen Plan reorganizacije

Odbor povjerilaca Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Vektra Boka, biznismena Dragana Brkovića, usvojio je danas Plan reorganizacije.

Za prihvatanje Plana reorganizacije, koji su predložile Vektra Montenegro i Vektra Investment, glasale su tri klase povjerilaca, odnosno povjerioci prvog, drugog i trećeg isplatnog reda.

U Privrednom sudu su protiv Plana reorganizacije glasali povjerioci prve klase, odnosno razlučni povjerioci, koje čine Crnogorska komercijalna banka (CKB), odnosno OTP factoring, a za su glasali svi radnici, osim trojice, koji su bili protiv i jednog koji nije iskoristio pravo glasa.

Drugu klasu povjerilaca čine povjerioci prvog isplatnog reda u koje spadaju radnici i Ministarstvo finansija odnosno Poreska uprava (PU), treću klasu čine povjerioci drugog isplatnog reda u koje spadaju Opština Herceg Novi i Ministarstvo finansija odnosno PU, a u četvrtoj su povjerioci trećeg isplatnog reda u koje spadaju zaposleni i bivši zaposleni i Ministarstvo finansija odnosno PU.

Planom je predviđeno da se za izmirenje obaveza prema poveriocima, isplatu troškova stečaja i sprovođenja reorganizacije, obezbijedi 25,69 miliona eura.

Većina novca, odnosno 24,13 miliona biće dobijena prodajom dijela imovine Brkovićeve kompanije, dok će se po osnovu amortizacije u narednih pet godina obezbijediti 1,09 miliona, a od poslovanja 471,28 hiljada eura.

Privredni sud uveo je stečaj u kompaniju Vektra Boka 13. juna, zbog duga od oko četiri miliona eura koji ta firma ima prema CKB.

Check Also

Kako se Evropa suočava s globalnom krizom hrane?

Stalan nadzor, ublažavanje propisa i nastavak uvoza žitarica – neke su od mjera kojima EU …

Leave a Reply

Your email address will not be published.