Odlaže se primjena Zakona o ličnom stečaju

Dodajte komentar

Liberalna partija podnijela je Skupštini Crne Gore Prijedlog zakona o dopuni Zakona o ličnom stečaju potrošača, koji je ranije usvojen u Skupštini na inicijativu LPCG. Naime, u Zakonu o ličnom stečaju mijenja se član 73. koji predviđa da se stupanje na snagu i primjena ovog Zakona odlaže za dan 1. januar 2017. godine.Kako je saopšteno iz Liberalne partije Crne Gore, oni su taj zahtjev uputili kako bi se riješile određene nedoumice i Zakon o ličnom stečaju potrošača uskladio sa drugim zakonima.

“Prije svega sa Zakonom o privrednim društvima, Zakonom o sudovima i Zakonom o izvršenju i obezbjeđenju na način da bi građani mogli u punom kapacitetu da koriste prava koja im Zakon o ličnom stečaju pruža, bez kolizije i konfuzije sa drugim aktima”, navodi se u saopštenju.

Prijedlog dopune Zakona kojom njegova primjena počinje 1. januara 2017. je uvršten u dnevni red sjednice Skupštine, dobio je jednoglasnu podršku na Odboru za ekonomiju, budžet i finansije kao i na Zakonodavnom odboru i vjerovatno će iduće sedmice biti usvojen na plenarnom zasijedanju Skupštine.

“Cilj zakona je da se postupak ličnog stečaja potrošača sprovodi radi stvaranja uslova za regulisanje obaveza, podsticanja dogovora između povjerioca i potrošača oko restrukturiranja postojećih obaveza, namirenja povjerilaca unovčavanjem imovine potrošača i podjele prikupljenih sredstava povjeriocima, pružanja instrukcija o odgovornom i ekonomski racionalnom ponašanju potrošača, kako bi se osiguralo grupno namirenje povjerilaca iz imovine potrošača u stečaju”, kazali su iz LPCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *