Crnogorski Colliers najbolja konsultantska kuća za nekretnine u Evropi

Dodajte komentar

Nakon nagrade za najbolju konsultantsku kuću u Crnoj Gori, Colliers Montenegro je na ovogodišnjem International Property Award samitu održanom u Londonu početkom decembra proglašen za najbolju konsalting kompaniju za nekretnine u Evropi.

Ovo je najprestižniji, najveći, svjetski priznat program nagrađivanja kompanija iz industrije nekretnina koji se uspješno sprovodi već 21 godinu. Proces ocjenjivanja vrši 70 eksperata iz sektora nekretnina, a prilikom procjene uspješnosti rukovode se prije svega kvalitetom usluge. Žirijem su predsjedavali Lord Caithness i Lord Best, članovi Doma Lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva.

Iz kompanije su kazali kako je ovo veliko priznanje rezultat uloženog rada u godini koja je na izmaku, ali i posvećenosti najboljem interesu klijenata u svim proteklim godinama, od osnivanja crnogorske Colliers kancelarije od 2007. godine do danas.

Za nas je značajna i činjenica da po prvi put jedna kompanija sa Balkana dobija ovo laskavo priznanje. Kao prvonagrađeni u sektoru konsatinga za nekretine, stekli smo pravo da se zajedno sa ostalim pobjednicima iz Evrope, Azije, Amerike, Afrike, Arabije i Ujedinjenog Kraljevstva takmičimo za priznanje “Najbolji na svijetu” u svom sektoru. Tokom našeg devetogodišnjeg poslovanja u Crnoj Gori, globalno prepoznati kao renomirana konsultantska kuća za nekretnine, imali smo priliku da sarađujemo sa svim većim internacionalnim i lokalnim investitorima, bankama kao i sa državnim sektorom. Colliers Montenegro dio je korporacije Colliers International grupe koja posluje u 67 zemalja širom svijeta i kroz više od 500 kancelarija zapošljava više od 16000 ljudi – kazao je izvršni direktor Colliers Montenegro Milovan Novaković,

Korporacija Colliers international Group kotira se na NASDAQ-u pod simbolom CIGI kao i na Toronto Stock Excange pod simbolom CIG. Kao ravnopravan član ove velike kompanije, kako je kazao, kompanija dijeli znanja, infrastukturu, metode i procedure sa Colliers timovima širom svijeta, prevashodno sa timovima iz EMEA regiona.

Stoga osjećamo sigurnost i spremnost da prihvatimo najveće izazove i najkompleksnije zadatake i istraživanja iz oblasti konsaltinga na polju tržišta nekretnina. Naša misija nije samo ostvarivanje kvalitetnih poslovnih rezultata već i prezentovanje investicionih potencijala Crne Gore među partnerima i klijentima Colliers International grupe. Atraktivni projekti, lokacije i klijenti koje smo zastupali prethodnih godina skrenuli su pažnju prisutnih investitora i kompanija koje su učestvovale na ovogodišnjem samitu International Property Award na Crnu Goru, kao novu, ali izuzetno atraktivnu lokaciju za investiranje. Iz ovih razloga priznanje za najbolju konsalting kuću u Evropi iz oblasti nekretnina, smatramo ne samo uspjehom našeg tima, već i velikim uspjehom za državu Crnu Goru – kazao je Novaković.

Kako je kazao, godišnji Global investor outlook survey (GIO) za 2016. koji objavljuje Colliers grupa ukazuje na to da će naredna godina biti godina značajnog porasta investicija u sektor nekretnina u odnosu na plasmane sa fiksnim iznosima prihoda.

U narednih 3-5 godina očekuje se da će u nove investicije u nepokretnosti otići više od 400 milijardi dolara. Evropa će i dalje ostati destinacija broj jedan za većinu investitora koji će u narednom periodu težiti ostvarivanju većih prinosa, što je ujedno i prilika za Crnu Goru koja je već prepoznata kao poželjna investiciona destinacija – zaključio je Novaković.banner

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *