Amazon kupuje 20 aviona i sam će dostavljati robu

Dodajte komentar

Najveći online trgovac Amazon odlučio je iz igre da izbaci logističke kompanije. Naime, Business Insider prenosi da Amazon pregovara s Boeingom o najmu 20 aviona modela 767 po cijeni od 600 hiljada za nove i 300 tisuća dolara mjesečno za polovne.

Amazon cilja na razvoj vlastite dostavne logističke mreže kojom želi da smanji rizik kašnjenja isporuka i uštedi. No, takvo nešto podrazumijeva i preuzimanje velike količine posla koju su do sada za Amazon obavljale dostavne službe poput FedExa, UPS-a i drugih. Najave promjena u poslovanju uslijedile su nedugo nakon što je ChannelAdvisor, elektronski trgovac, objavio da Amazonove logističke potrebe na globalnom nivou rastu.

“Izgleda da se Amazon pozabavio matematikom nakon čega je odlučio da iz igre izbaci ključne partnere”, pisao je ChannelAdvisor.

Kompanija neprekidno traga za rješenjima kojima bi smanjili troškove, a najnoviji bi potez otvaranja dostavne službe unutar kompanije mogao biti jedan od ključnih. Amazon za sad još uvijek nije dostupan za komentar.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *