Najveća plata bila u Bepleru

Najveća mjesečna bruto zarada u Crnoj Gori u ovoj godini, od oko 309,4 hiljade eura, što je 174,8 hiljada eura neto, isplaćena je u kompaniji Bepler i Džejkobson (Beppler & Jacobson) Montenegro, saznaju “Vijesti”.Iz Poreske uprave nedavno je saopšteno da je zarada isplaćena u hotelijerstvu i da su na nju uredno prijavljeni i plaćeni porezi i doprinosi od oko 134,6 hiljada eura. Isplata je, kako su objasnili, obavljena samo u jednom mjesecu, pa se može zaključiti da se ne radi o redovnom mjesečnom primanju zaposlenih, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja.

U okviru kompanije Bepler i Džejkobson Montenegro posluju hoteli Bjanka u Kolašinu i Avala u Budvi.

Bepler i Džejkobson Montenegro je podružnica istoimene londonske firme koja je u vlasništvu ruskog biznismen Igora Lazurenka, nakon što je početkom godine isplaćen akcijski udio, koji je u ovoj kompaniji preko svoje firme Kaldero trejd LTD imao biznismen Zoran Bećirović.

U londonskoj firmi 95 odsto akcija ima kompanija Leibson corporation LTD sa Britanskih Djevičanskih ostrva, koju kontroliše Lazurenko, dok pet odsto ima, takođe, njegova firma Belinda Capital LTD.

Kompanija Bepler i Džejkobson Montenegro je u 2014. godini imala prihod od 8.983.024 eura i dobit od 228.971 euro. Prema finansijskim iskazima za 2014, akumulirani gubitak firme iznosi 4.882.342 eura.

Prema podacima PU, zaključno sa avgustom ove godine najveća bruto zarada u Crnoj Gori iznosila je 100 hiljada eura, što znači da je neko za mjesec zaradio 67 hiljada. Ta zarada je bila isplaćena u sektoru trgovina goriva na veliko.

U prošloj godini najveća bruto plata bila je 121,2 hiljade eura i isplaćena je u sektoru građevinskih projekata. Na nju su plaćene dažbine 52,17 hiljada eura, što znači da je neto plata bila 69,03 hiljade eura.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u oktobru ove godine, prema podacima Monstata, iznosila je 478 eura i bila je 1,7 puta manja od minimalne potrošačke korpe, koja je vrijedjela 807,7 eura.

Vijesti

Check Also

Fejsbukova kriptovaluta ima novo ime: Diem umjesto Libra

Diem umjesto Libra: kriptovaluta, koju uglavnom podržava Facebook ima novo ime kako bi naglasila svoju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *