Planule akcije CGES-a

Dodajte komentar

Izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića da je ta država kupila 11 odsto elektromreže Crne Gore pozitivno se odrazila na cijenu akcija Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), koje na Montenegroberzi konstantno rastu.Za 72 sata prodato je 210.746 akcija ove kompanije, ukupne vrijednosti od skoro 168.000 eura.

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je Srbija postala vlasnik 11 odsto elektromreže naše države, akcije CGES-a su porasle za 2,25 odsto. U srijedu su porasle 1,14 odsto, a juče su takođe nastavile trend rasta (0,14 odsto), pišu Dnevne novine.

U utorak jedna akcija Crnogorskog elektroprenosnog sistema mogla se kupiti po cijeni od 0,7872 eura, da bi u srijedu već cijena skočila na 0,7970. Tokom jučerašnjeg dana, akcijama se moglo trgovati po cijeni od 0,7981 eura.

Nedjelju dana prije izjave Vučića, na Montenegroberzi je za jedan dan prodato 696.202 akcija CGES-a, po cijeni od 0,7801 eura. Ukupna transakcija iznosila je 543.134 eura.

Međutim, ovo nije prvi put da akcije CGES-a budu najtraženije na Montenegroberzi. Nakon što je hrvatski ministar ekonomije Ivan Vrdoljak zvanično saopštio da će ta država prihvatiti novu trasu za podmorski energetski kabl, akcije Crnogorskog elektroprenosnog sistema, koji sa italijanskom kompanijom Terna realizuje pomenuti projekat, doživjele su rekordnu prodaju. Ipak, tada je cijena akcije CGES-a bila znatno niža i iznosila je 0,5532 eura.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *