Cijevna komerc na rate plaća 766 hiljada eura poreza

Dodajte komentar
Danilo Petrović

Ministarstvo finansija odložilo je u trećem kvartalu plaćanje tri miliona eura poreza, shodno uredbi o uslovima za odlaganje naplate poreskih i neporeskih potraživanja. Resor na čijem čelu je Radoje Žugić od jula do oktobra donijelo je 15 rješenja o odlaganju ili plaćanju poreza na rate, pokazuju podaci u koje je Dan imao uvid.Najveći poreski dug za koji je doneseno rješenje iznosio je 766 hiljada eura. Cijevni komerc, čiji je vlasnik Danilo Petrović, omogućeno je da taj dug plati na 12 rata u mjesečnim iznosima od 63,8 hiljada eura. Od ukupnog iznosa, 546 hiljada odnosi se na porez na dodatu vrijednost (PDV), na porez na dobit 189,6 hiljada, kamate na naknade 1,4 hiljade i naknade za izvađeni materijal 28,8 hiljada eura. Ukoliko bude redovno izmirivala obaveze, Cijevna komerc će posljednju ratu platiti 1. septembra naredne godine.

Pošti je omogućeno da 429,5 hiljada eura duga za poreze i doprinose na plate plati na četiri rate. Poslednju ratu državno preduzeće treba da plati 1. decembra. Njima je ove i prošle godine više puta omogućavano plaćanje poreskog duga na rate. U zahtjevu su naveli da im budžetski korisnici duguju 1,3 miliona eura.

Društvu Point iz Podgorice, čiji je vlasnik Mitar Martinović, odloženo je plaćanje 287,6 hiljada poreza na 40 dana, specijalnoj bolnici Kodra omogućeno je da 136,2 hiljade poreza plati na pet rata u mjesečnom iznosu od 27,2 hiljade eura, a JZU Opšta bolnica Kotor 147,3 hiljade za doprinose na plate moći će da izmiri u šest rata. Željezničkom prevozu, na čijem čelu je Dušan Radonjić, omogućeno je da carinski dug od 169 hiljada plati u šest rata, Garminu iz Danilovgrada 113,5 hiljada u osam rata, Žunjić kompani moći će 150 hiljada da plati u šest rata, a Vodovod i kanalizacija iz Kotora 96,5 hiljada poreza i doprinosa na plate u pet rata.

Agenciji za privremeno zapošljavanje radnika Vork fajnderu omogućeno je da 205 hiljada eura duga za poreze i doprinose plati u pet rata, društvu D.I.T.A. iz Budve 29,4 hiljade na devet rata i Buena vista menadžmentu je odloženo plaćanje 6,7 hiljada poreza na promet nepokretnosti do 28. januara.

Sa tri miliona eura, čije je ilaćanje odloženo u trećem kvartalu u ovoj godini ukupno je odloženo plaćanje 11 miliona eura za 53 obveznika. U 2014. godini odloženo je plaćanje 30 miliona eura za 57 obveznika.

Ministarstvo finansija je u trećem kvartalu odložilo plaćanje poreza i doprinosa na plate za fudbalske klubove Budućnost i Rudar. Oni su u septembru tražili da im se omogući da poreze i doprinose na plate izmire u više mjesečnih rata, ali im je Ministartvo finansija odložilo plaćanje do 1. novembra. Budućnosi je odložen dug od 480,25 hiljada, a Rudaru 54,7 hiljada eura.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *