Od 15.decembra niže cijene interneta i telefonskih usluga

Dodajte komentar

Prema odluci Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost cijene usluga međumjesnih poziva Crnogorskog Telekom-a od 15.12.2015. godine će biti niže za 10%, cijene usluga poziva ka mobilnim mrežama za 30% i cijene usluga međunarodnih poziva ka svim zonama za 10%, saopšteno je Portalu Analitika iz Agencije ze elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.Cijene usluga pristupa internetu putem ADSL-a će biti niže za 15% kod svih ADSL paketa. Crnogorski Telekom je najavio sniženje cijena Extra trio paketa kojim će biti konkurentan cijenama triple play usluga Mtel-a i kablovskih operatora.

Naime, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost donijela je Rješenje o sniženju cijena elektronskih komunikacionih usluga Crnogorskog Telekom-a koje će stupiti na snagu 15. decembra 2015. godine. Crnogorski Telekom je implementirao troškovni model po Metodologiji Agencije za troškovno i odvojeno računovodstvo iz kojeg proizilazi potreba sniženja cijena usluga.

Kao rezultat Metodologije, koju je propisala Agencija, Crnogorski Telekom već drugu godinu zaredom realizuje smanjenje cijena usluga.

Pored navedenih smanjenja cijena maloprodajnih usluga Crnogorski Telekom će sniziti i veleprodajne cijene pristupa internetu za 30 %, čime će se stvoriti povoljniji uslovi za ulazak drugih operatora koji bi pružali usluge pristupa internetu na tržištu Crne Gore.”Crnogorski Telekom je prošle godine na osnovu rezultata troškovnog modela prema sličnoj odluci Agencije smanjio cijene međumjesnih poziva za 40%, cijene poziva ka mobilnim mrežama za 26% i cijene određenih tipova međunarodnih poziva u prosjeku oko 16%.

Takođe Crnogorski Telekom je prošle godine smanjio cijene ADSL paketa u prosjeku do 36%”, navodi se u saopštenju.

Anlitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *