Hrvati ludi za Uberom

Dodajte komentar

U Zagrebu je, za samo dvije nedjelje od pokretanja usluge Uber taksija, ta aplikacija otvorena oko 50 hiljada puta i 13 hiljada puta prije toga.

Prosječna ocjena vozača je 4,8 zvezdica od mogućih pet. Interesovanje za Uber, kako se navodi, postoji u cijelom gradu, prenosi portal Seebiz.

Portparol Ubera u Hrvatskoj, Lois Amado, izjavio je da su ovo bile dvije najuzbudljivije sedmice u istoriji kompanije u Evropi.

“Vozači nam govore da odrađuju više vožnji u kraćem vremenskom razdoblju, što znači da provode manje vremena čekajuci sljedeću vožnju, a to za profesionalnog vozača predstavlja vrijeme tokom kog ne zarađuje. Vozači u prosjeku imaju 30 odsto više vožnji nego tokom istog radnog vremena prije dolaska Ubera”, kazao je on.

Svi vozači na platformi uberX u Zagrebu su kvalifikovani i u potpunosti licencirani profesionalci. Svaka od Uberovih vožnji mora da se naruči putem aplikacije, i baš svako plaćanje se odvija elektronski, zbog čega je cijeli proces bezgotovinski i lako provjerljiv.

“Svaki grad je različit i razlozi zbog kojih ljudi biraju Uber su različiti. S 13.000 otvaranja aplikacije prije pokretanja usluge znali smo da će potražnja biti velika, ali nakon 50 hiljada otvaranja aplikacije u posljednje dvije sedmice i 8.000 registrovanih korisnika, oduševljeni smo s potražnjom za našom uslugom u Zagrebu”, rekao je Amado.

B92

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *