EPCG ima blizu 210 miliona eura u sedam banaka

Elektroprivreda Crne Gore EPCG u ovom trenutku ima blizu 210 miliona eura na sedam banaka u Crnoj Gori. Na računu u Prvoj banci nalazi se oko 19 odsto tih sredstava, a više novca EPCG drži u barem dvije banke i tako je već duže od godinu.

Međutim, PR služba EPCG nije mogla da precizira koje banke i koji iznosi su posrijedi, zbog obaveze čuvanja poslovne tajne. Na računima je novac od dokapitalizacije, prihoda i dobiti. Oročen je na različite periode, po povoljnim kamatnim stopama, u skladu sa odlukama organa EPCG, ali i najboljom međunarodnom praksom”, odgovaraju radiju Antena M iz kompanije.
Na interesovanje Antene M za eventualne specifičnosti poslovne saradnje sa Prvom bankom, iz EPCG ističu jednu, ali kapitalnu: EPCG je, u prosjeku, imala 30 odsto veću kamatnu stopu na sredstva oročena u Prvoj, nego u ostalim bankama. Po tom osnovu, od 2009. do danas, Elektroprivrdeda je prihodovala 20 miliona eura.

Konačno, iz EPCG podsjećaju da su, još prilikom osnivanja Nikšićke banke, prije preko 40 godina, bili suosnivači i da su dugo poslovali samo sa tom kućom. Vlasnički udio zadržali su i nakon privatizacije te banke i on se danas kreće oko 20 odsto.

Nakon dokapitalizacije EPCG, 2009. odlukom Odbora direktora, sredstva kompanije raspoređena su u tri banke, a logično je bilo da najveći dio bude na Prvoj.

 

Check Also

HTP Miločer podnosi tužbu zbog bankarskih garancija za Kraljičinu plažu

Odbor direktora Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Miločer odlučio je da podnese krivičnu prijavu protiv bivšeg rukovodstva …

One comment

  1. Važi važi.
    Pitaćemo vas kad te pare iz Prve budu trebale da se podignu, znaš kad će vam ih dati.
    E nikad.

    A ovo da je Nikšićka banka osnovana prije 40 godina???
    Pa zar nije prije nekih 114 godina???

Leave a Reply

Your email address will not be published.