Goldštajn: Crna Gora raste brže nego Srbija

Dodajte komentar

Direktorka Svjetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldštajn izjavila je da se može očekivati postepeni ekonomski oporavak u Crnoj Gori i Srbiji.

Ona je, međutim, ukazala da cjelokupan proces može ugroziti nedostatak reformi i neadekvatno sprovođenje fiskalne konsolidacije.

“Zato postoji neophodnost da se ostvare sve reforme”, rekla je ona na regionalnoj konferenciji u Bečićima posvećenoj efikasnosti pristupanja EU, navodeći da se ekonomski oporavak može ostvariti i uz veoma nepovoljno okruženje, prenose mediji.

Ona je ukazala da region raste, Crna Gora brže nego Srbija, ali je istakla da se Srbija oporavila od poplava brže nego što se očekivalo.

“Srbija treba da nastavi fiskalne reforme i da vjetar u leđa privatnom sektoru”, rekla je Goldštajn.

Uz istu poruku upućenoj i Crnoj Gori, ona je istakla da je Srbija sebi zadala zadatak da se pobrine za svoje nasljeđe iz vremena socijalizma koje koči njen razvoj, kao i reformom javne administracije.

Goldštajnova je izjavila da ekonomije regiona moraju da rastu mnogo brže, po stopi od šest odsto godišnje, da bi se živjelo onako kako se živi u državama Evropske unije EU, da bi te privrede mogle da izdrže konkurenciju.,

cdm

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *