Radovi slikarke Ivane Stanić u prostoru za umjetnost Societe Generale banke Montenegro

Dodajte komentar

Mlada akademska slikarka Ivana Stanić predstavila se ciklusom slika u prostoru za umjetnost, u Upravnoj zgradi  Societe Generale banke Montenegro.

Stanić je diplomirala na novosadskoj Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi profesora Zorana Todorovića, na   odsjeku grafike. Dvije godine je provela na usavršavanju slikarstva i crtanja na Akademiji u Dizeldorfu, u klasi profesora Herberta Brandla. Do sada je imala više grupnih i samostalnih izložbi.

dita. 20x25cm

Istoričarka umjetnosti Iva Korbler za radove Ivane Stanić kaže da su urbane studije likova koji žive na gradskoj pozornici, duboko autentični i proživljeni. Ona navodi da umjetnica prikazuje ljude „bez imalo podsmijeha, ironije, cinizma ili namjernog potenciranja groteske“, pa se se u svakom crtežu osjeća duboka saosjećajnost sa ljudima. „Ivana Stanić posjeduje onu duboku psihoemotivnu sondu koja je potrebna svakom velikom i značajnom umjetniku, bez straha od vlastitih i tuđih ponora psihe i emocija“, zaključuje istoričarka Kobler.

7

Radovi su rađeni u kombinovanopj tehnici,  u malim formatima, sa pretežno urbanom tematikom koja je pod uticajem njemačkog slikarstva sa početka prošlog vijeka. U njima se prepliće dadaističko i nadrealno kolažiranje stvarnosti u kadru slike, paralelno sa odrazom grafita, stripa ili dječijeg crteža.

pop love 20x15cm

Projekat Prostor za umjetnost je namijenjen mladim stvaraocima radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu. Projekat je započet kao akcija građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale grupe. Vrijeme građanske solidarnosti je tradicionalno ispunjeno humanitarnim i volonterskim aktivnostima zaposlenih u Grupi.

“Banka će i dalje nastojati da podrži promociju umjetnika i prodaju izložbenih radova kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter”, saopštili su izu banke.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *