Ovo nikada ne smijete reći nakon otkaza

Otkaz za nekog može da bude najveći životni neuspjeh. Takođe, otkaz je na vrhu skale najvećih životnih stresova. Ali, direktori velikih kompanija za “Independent” kažu da to što ste otpušteni uopšte ne mora da bude veliko razočarenje, sve dok znate kako da to pretvorite u nešto pozitivno.

Budući poslodavci željeće da znaju zašto ste prekinuli da radite u nekoj firmi, zašto ste dobili otkaz. Oni žele da čuju šta je pošlo “po zlu” i šta ćete da uradite da to ispravite u budućem poslu.

Postoji jedna rečenica koju nikada ne smijete da izgovorite kada vas poslodavac pita zašto ste otpušteni: “Nije išlo.”
Umjesto toga, stručnjaci preporučuju da napravite listu svega što ste postigli na prethodnom radnom mjestu da biste istakli pozitivni dio cijele priče. Umjesto da izbjegavate loše strane posla, zapišite i njih da biste otkrili kako da to poboljšate i šta vas je u tome sprečavalo ranije.

Kada ste spremni za novi posao, koristite ovu listu da se usmjerite na sljedeći profesionalni korak. Takođe, imajte na umu ovu listu na intervjuu. Tako ćete biti potpuno spremni kada ovo pitanje dođe na red, nećete pocrvenjeti i zbuniti se, nećete biti zatečeni… I što je najbitnije, imaćete spreman smisleni odgovor.

Mi ne tražimo savršenstvo, mi tražimo onog ko hoće da se usavršava,” kaže jedan od poslodavaca za “Independent”.

Bizlife

Check Also

Zapadni Balkan: Najviše penzije u Hrvatskoj i Crnoj Gori, najniže u BiH i Srbiji

Mnogi penzioneri u zemljama regije Zapadnog Balkana spadaju u dio populacije koja živi u dosta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *