Otvorena prva poslovnica turske Halk banke u Srbiji

Dodajte komentar

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar ekonomije Turske Nihaj Zejbekči, ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj i predsjednik Borda direktora Halk banke Mustafa Ajdin svečano su danas otvorili prvu poslovnicu te banke u Srbiji.

Ljajić je nakon otvaranja poslovnice ove banke u Beogradu rekao da se očekuje da Halk banka pojača konkurenciju u Srbiji, i izrazio nadu da će ubrzo otvoriti još filijala u ovoj zemlji.

On je istakao da poslovni ljudi i građani u Srbiji imaju velika očekivanja od dolaska Halk banke, i iznio uvjerenje da će ih ona svojim poslovanjem i ispuniti.

Na osnovu iskustva Halk banke u Makedoniji, kako je naveo, treba očekivati da će ona doprinijeti rastu malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Najvažnija stvar koja se očekuje od Halk banke jeste da donese sigurnost ulaganja, s obzirom na to da je sama najava od maja ove godine da će ta banka doći u Srbiju pojačala interesovanje i drugih banaka za srpsko tržište, naglasio je Ljajić, kome je ovom prilikom uručena i zahvalnica Halk banke.

Zejbekči je izrazio uvjerenje da će ova turska banka doprinijeti tome da se uvećaju ulaganja i ekonomska saradnja dvije zemlje.

 

Halk banka je kupila Čačansku banku, odnosno 76,74 odsto kapitala te banke, u maju ove godine, za 10,1 milion eura.

Ova banka je osnovana 1938. godine i šesta je po velični u Turskoj, sa više od 900 filijala i 17.000 zaposlenih u matičnoj zemlji.

Ekonomske vesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *