Plantaže osvojile 13 međunarodnih odličja

Dodajte komentar

Kompanija “13. Jul Plantaže je na izložbenoj manifestaciji “Međunarodni sajmovi LORIST” održanoj u Novom Sadu osvojila 13 nagrada za svoje proizvode, navode iz te kompanije.Najznačajnija nagrada je, svakako, Veliki  šampionski pehar za proizvodnju stonog grožđa, svježeg voća i loznog sadnog materijla, a tom  prilikom Plantažama su dodijeljene i diplome sa zlatnim  medaljama za lozni kalem kratošija P-1103, lozni kalem vranac P-1103, lozni kalem merlot P-1103, lozni kalem cabernet sauvignon P-1103, zatim diplome sa zlatnim medaljama za breskve: spring belle, may crest, royal glory, ,diplome sa zlatnim medaljama za stona grožđa ribier, muskat Italija i kardinal. Diplome sa srebrnom medaljom osvojili su za breskvu spring crest i stono grožđe red globe.

U ime Plantaža odličja je primio pomoćnik direktora Vinogradarsko voćarske proizvodnje, Goran Brnović.

“Zahvaljujem se Komisiji i predsjedniku Zoranu Keseroviću na dodijeljnom peharu, plaketama i medaljama. Plantaže su evropski lider u proizvodnji  vinskih sorti i stonog grožđa, a regionalni prvak u proizvodnji breskve i nektarine, dok je zasad maslina najveći u Crnoj Gori. Privilegija je  biti u društvu poljoprivrednih šampiona i rekordera. Nagrada nas obavezuje da u narednom periodu budemo još uspješniji, da naše grožđe, breskve i vina budu još više prisutni na svjetskom tržištu. Plantaže su u novosadskom sajmu uvijek imale iskrenog i poštenog partnera”, kazao je Brnović.

Međunarodni sajmovi LORIST su među najznačajnijim sajamskim priredbama u regionu, a objedinjuju sajmove lova, ribolova i sporta, hortikulture, ekologije i šumarstva. Sadržaje u izlagačkom dijelu, u velikoj mjeri upotpunjuje program stručnih i poslovnih dešavanja koja su organizovana u Kongresnom centru Novosadskog sajma, a koja su posvećena različitim temama u navedenim oblastima.

Izvor: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *