Al Džazira senzacionalno otkriva ruski tajni fond

Dodajte komentar

Američki mediji su prethodnih dana užurbano “analizirali” ekonomsku pozadinu ruske intervencije u Siriji, a za njima ne zaostaje ni Al Džazira (Al Jazeera).

Ta TV stanica, koju inače finansira Katar, je emisiji “Counting The Cost” (Računajući trošak) na engleskom jeziku “otkrila” kako Vladimir Putin, predsjednik Rusije, vojnu intervenciju protiv Islamske države u Siriji finansira novcem iz “tajnog fonda”. Riječ je o sumi od 60 milijardi dolara, tvrdi voditelj emisije, Kamal Santamarija.

“Taj fond je dio federalnog budžeta, ali nije predodređen ni za šta”, senzacionalno otkriva Santamarija.

U istoj emisiji napomenuto je kako će Rusija ovu godinu završiti u recesiji i to je dovedeno u vezu sa činjenicom da je ta država na vojsku u 2014, dakle godinu dana ranije, potrošila 84 milijarde dolara.

Tu nije kraj senzacionalnim otkrićima u emisiji “Counting The Cost”. Navedeno je i da Rusija “ne može da dobije novac od međunarodnih investitora zbog sankcija”, iako je u proteklih nekoliko mjeseci više desetina kompanija iz Evropske unije, ali i Sjedinjenih Američkih Država, otvorilo ili najavilo otvaranje poslovanja u Rusiji.

Nastavak emisije posvećen ruskoj intervenciji u Siriji protekao je u prisjećanju vojne intervencije SSSR-a u Avganistanu, prije nekoliko decenija.

Ekonomske vesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *