Proizvodili gubitke da bi Duvanski radio

Dodajte komentar

Predsjednik Borda direktora Duvanskog kombinata, Ilija Kračković i direktor Slavoljub Vukašinović, ubjeđivali su juče poslanike, pred Anketnim odborom Skupštine koji ispituje prodaju imovine preduzeća, da je odluka države da uvede stečaj u DKP 2010. bila opravdana.

Oni su kazali da je nerentabilno poslovanje proteklih pet godina bilo u interesu radnika koji su primali plate, ali i države koja je naplatila dio dažbina zbog uvoza sirovine i proizvodnje cigareta za stranog kupca.

„Odabir je bio da se radi, pa makar i sa gubitkom. Ugovor je štetan i za partnera, jer im dugujemo milion eura”, rekao je Vukašinović.

Predsjednik uprave DKP-a priznao je, takođe, da je “bilo gubitaka, ali ne na štetu radnika, koji su primali dobre plate i zarađivali”. Njih dvojica nijesu mogli objasniti kako je bilo novca za “dobre plate” radnika, ali ne i za rentabilno poslovanje.

Nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović pitao je Vukašinovića zašto u ugovoru sa kompanijom Liberty 23. novembra 2012. godine ne stoji potpis ovlašćene osobe, ali je on odgovorio da je svaka strana potpisana i da je “vjerovatno neka omaška u pitanju”.

“Veoma je siptomatično što su kolone za lice koje zastupa firmu Liberty, u ugovoru, ostale prazne”, istakao je Kaluđerović.

Prema ranijem priznanju jednog od članova menadžmenta, DKP proizvodeći brend “kleopatra” za stranog kupca svakog mjeseca pravi gubitak od oko 70 hiljada eura. Svu odgovornost za procjenu i postupak prodaje imovine tog preduzeća Kračković i Vukšinović su adresirali na Privredni sud i stečajnu upravu.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *