Prijave za pomoć malim i srednjim preduzećima do 9. oktobra

Dodajte komentar

Ministarstvo ekonomije pozvalo je još jednom preduzetnike da se prijave na Javni poziv za Program državne pomoći malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za tekuću godinu, a poziv traje do 9. oktobra.

Za ovaj program predviđeno je 30.000 eura, a kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, predviđena je finansijska podrška malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za korišćenje usluga eksternih konsultanata, odnosno firmi, naučnoistraživačkih ustanova, naučno-tehnoloških parkova, centara izvrsnosti, inovaciono-preduzetničkih centara i poslovnih inkubatora.

“U skladu sa procedurama Programa, preduzeće treba da dostavi ponudu o angažovanju konsultanta za sprovođenje inovacija u segmentu inoviranja proizvoda, poslovnog procesa, organizacije ili marketinga, a da nakon odobrenja pristupi realizaciji inovativne aktivnosti. Napominjemo da preduzeće finansira troškove eksternog konsultanta za realizaciju inovativne aktivnosti u visini od 100 odsto, a nakon završetka aktivnosti podnosi zahtjev za povraćaj u visini od maksimalno 50 odsto opravdanih troškova, odnosno do 2.500 eura bez poreza na dodatu vrijednost”, kazali su iz resora.

Prijavna dokumentacija za učešće u Javnom pozivu može se naći na sajtu Ministarstva ekonomije, a dodatne informacije i stručna pomoć mogu se dobiti na brojeve telefona 020/482 157 i 482 302.

Izvor: Cdm

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *