Počeo sa radom sajt bizniszona.me

Dodajte komentar

U sklopu Programa jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u cilju uspostavljanja i upravljanja biznis zonama, koji Ministarstvo ekonomije sprovodi sa kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori, kreiran je web site www.bizniszona.me.Kako je najavljeno, sajt će postojećim i potencijalnim investitorima, pored promocije biznis zona, omogućiti da brže i lakše dođu do svih neophodnih informacija vezanih za projekat koji vodi Ministarstvo ekonomije.

“Sadržaće promotivne materijale o biznis zonama u Crnoj Gori sa svim podsticajima za ulaganje u svakoj od njih. Takođe, zainteresovani na sajtu mogu naći na jednom mjestu informacije o investicionom ambijentu u Crnoj Gori, poreskom sistemu, dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava invetsitorima, zatim o programu podsticaja razvoja biznisa, subvencijama za zapošljavanje, poreskim olakšicama, trgovinskim sporazumima i programima Investiciono-razvojnog fonda. Sajt sadrži i podatke o registraciji preduzeća, gdje je na jednostavan način pojašnjena procedura za osnivanje privrednih društava u Crnoj Gorid”, piše u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Na sajtu je postavljen i zakonodavni okvir gdje se može naći Uredba o podsticaju investicija, Zakon o koncesijama, Zakon o privrednim društvima, Zakon o stranim investicijama, Zakon o porezu na nepokretnost, Carinski zakon i ostali zakoni iz ove oblasti.

Najavljeno je i da će Direkcija za investicije u Ministarstvu ekonomije redovno ažurirati sajt, kako bi se dobijale tačne i pravovremene informacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *