Uber sigurno dolazi na Balkan ali očekuje otpor

Dodajte komentar

Uber sigurno dolazi u Srbiju i Hrvatsku, odnosno Beograd i Zagreb, jer mu je cilj da bude svugdje gde je ljudima potreban siguran i jeftin prevoz, potvrdio je izvršni direktor Ubera za Istočnu Evropu Anthony le Roux na 8. Weekend Media Festivalu.

Odluka kada će Uber ući na tržišta Srbije i Hrvatske još nije donesena, lokalna rješenja se traže, jer se Uber svugdje trudi da prilagodi svoj poslovni model.

„Na svakom tržištu očekujemo otpore, zbog toga pažljivo proučavamo regulativu prije dolaska, ali ne smatramo da su tržišta u ovoj regiji izazovnija od drugih“, rekao je le Roux, jedan od učesnika panel rasprave „Digitalni biznis modeli“, održane prvoga dana Weekenda.

Uz Uber i novu kampanju hrvatskog turizma, posjetioce Weekenda u velikom su broju privukla i predavanja Scotta Thwaitesa, koji je govorio o mogućnostima oglašavanja na Twitteru, te prezentacija humanitarne kompanije Wings for Life, koju vodi bivši svjetski rekorder na 110 metara s preponama Colin Jackson. Predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez predstavio je trendove u trgovini 21. vijeka, koja će se, po njemu, sve više prebacivati na internet, ali ni fizičke trgovine neće nestati

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *