Hypo banka će klijentima koji imaju kredite u CHF-u pokriti troškove finansijskog vještačenja

1 komentar

Hypo Alpe-Adria-Bank AD Podgorica će svojim klijentima sa kreditima u CHF-u pokriti troškove usluga ovlašćenih sudskih vještaka finansijske struke, ukoliko klijenti žele da provjere metodologiju koja je primijenjena tokom obračuna konverzije, saopšteno je iz HAAB-a.

Kako su u banci pojasnili svi klijenti sa kreditima u CHF –u, koji žele da u skladu sa Zakonom izvrše konverziju, ali žele i da dobiju nezavisno mišljenje o metodologiji obračuna, kao i provjeru da li je obračun u skladu sa Odlukom Centralne banke – mogu da se obrate nezavisnim i ovlašćenim vještacima finansijske struke.

“Hypo Alpe Adria banka će refundirati trošak vještačenja do iznosa od 150 eura po klijentu”, istakli sui z HAAB-a.

Iz te banke su  zamolili  klijente (na koje se ovo odnosi) da se za dodatne detalje i uslove ove konkretne ponude za nadoknadu troškova vještačenja obrate kreditnim referentima HAAB.

Ovom ponudom, kako su naglasili, Hypo Alpe Adria banka nastavlja svoje aktivnosti u skladu sa Zakonom o konverziji kredita iz švajcarskih franaka (CHF) u eure (EUR).

Takođe, ističu da HAAB postupa u skladu sa svim važećim zakonodavstvom, i da žele da na najbolji mogući način podrže klijente na koje se odnosi Zakon, a u cilju  obezbjeđivanja brzog i jednostavnog procesa realizacije.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *