Andreasu Treichlu mandat na čelu Erste grupe produžen do juna 2020.

Dodajte komentar

Nadzorni odbor Erste Group Bank AG prošle sedmice je produžio mandat predsjednika Uprave Andreasu Treichlu do sredine 2020., saopštila je austrijska finansijska grupacija.

Friedrich Rödler, predsjednik Nadzornog odbora Erste grupe, istakao je da s ranijom odlukom o produženju mandata Nadzorni odbor htio “osigurati da će Erste Group pod vodstvom Andreasa Treichla nastaviti uspješan put u nestabilnom konkurentskom okruženju, pod stalnim regulatornim pritiscima“.

“Vrlo sam sretan da je gospodin Treichl pristao i dalje obavljati dužnost predsjednika Uprave. Pogotovo u posljednjih nekoliko godina dokazao je koliko je važno donositi jasne odluke, dosljedno slijediti strategiju i stalno prilagođavati kompaniju novim zahtjevima potrošača”, dodao je Rödler.

Novi mandat Andreasa Treichla trajat će do 30. juna 2020.

Andreas Treichl rođen je 1952., a glavni izvršni direktor Erste Group Bank AG je od 1997. Studirao je ekonomske nauke na Univerzitetu u Beču. Bankarsku karijeru počeo je 1977. u njujorškoj banci Chase Manhattan kao kreditni analitičar. Radio je za Chase na raznim pozicijama u Beču, Ateni i Bruxellesu.

Godine 1994. imenovan je članom Uprave Erste Österreichische Spar-Casse, a 1. jula 1997. P+postaje predsjednik Uprave. Vodio je banku nakon spajanja s GiroCreditom i vodio je njenu transformaciju u javnu kompaniju. Pod njegovim vodstvom je lokalna štedionica izrasla u jednog od vodećih pružatelja finansijskih usluga u Srednjoj i Istočnoj Evropi, s više od 16 miliona klijenata.

Andreas Treichl osnovao je Fondaciju Erste, čiji je predsjednik Uprave bio do 2012., a član Savjetodavnog odbora od 2013. Pokrenuo je nekoliko inicijativa za društveni razvoj i održivost kao što good.bee i Zweite Sparkasse, čiji je cilj omogućiti ugroženim ciljnim skupinama pristup finansijskim uslugama.

izvor: banka.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *